Az Argentínai Magyar Evangéliumi Református Keresztyén Egyház hírei olvashatók itt.

2007. szeptember 11., kedd

Schirl Ilonka néni 100 éves!

Szeptember 9-én, vasárnap, a református gyülekezetben ünnepeltük Schirl Ilonka néni századik születésnapját. Spanyol nyelvű igehirdetésében Gabriel Miraz lelkész többek között kiemelte, hogy Isten segítségével lehet csak teljessé tenni az életet, és Ilonka néni 100 éve azért különösen értékes, mert az Úr közelségében élte/éli. A zenei részben Schirl Pál és Néstor Quéralt a muzsika eszközével köszöntötték az ünnepeltet, majd a Gyülekezet nevében Mahlman Irénke, Képíró Magdi presbiterek és Puricelliné Dobosi Szabó Éva titkár szavai hangzottak el. A gyülekezet ajándékát – egy mikrosütőt – Benedek Lászlóné pénztáros nyújtotta át, miután felolvasta fia, Benedek László, Ilonka néni egykori tanítványa Magyarországról küldött üzenetét. Ilonka néni meghatott szavakkal, boldogan köszönte meg az irányában megnyilvánult szeretetet, szavait Pataky László főgondnok tolmácsolta spanyolra. Végül Tóth L. Kristóf lelkész emelte magasba Ilonka néni kezeit, felhívva a figyelmet az ujjanként megélt 10-10 évre, és arra, hogy ezek a kezek munkában és imádságban töltötték az elmúlt évtizedeket. Ezen a héten ünnepelte születésnapját Tordai Nagy Anna, Nusi néni és Tornyai Laci bácsi is, őket is ajándékkal köszöntöttük.

A templomi alkalmat közös ebéd követte, az alagsori helyiség zsúfolásig megtelt az ünneplőkkel. A tortán álló gyertyákat unokái körében, könnyes boldogsággal fújta el az ünnepelt. A születésnapi köszöntőt Faludy Éva operaénekesnő énekelte. Mindannyian sok boldogságot, áldást és még hosszú velünk töltött esztendőket kívántunk szeretett Ilonka néninknek.

(TLK)


Nincsenek megjegyzések:

Magamról

Ötven éve megalapított, bár közel nyolcvan éves múltra visszatekintő evangéliumi gyülekezet vagyunk Buenos Aires szívében. Magyarul hirdetjük azt a JÓ HÍRT, hogy JÉZUS KRISZTUS MEGHALT HELYETTÜNK ÉS ÉRTÜNK A KERESZTEN, A HARMADIK NAPON PEDIG FELTÁMADT.